Любопитно

„Галаксико“ възстанови легенда за Афродита край Светилището

Възстановка на легендатаЗа втори път спектакълът на балетен център „Галаксико“, показващ възстановка на една от легендите за Афродита, бе представен край „Светилището на нимфите и Афродита“ край димитровградското село Каснаково.

16 танцьори пресъздадоха легендата за Тит Флавий, нимфите и Афродита. Спектакълът е част от проект на димитровградския исторически музей, с който от институцията се надяват да привлекат туристи. Вече са водени разговори с туристически агенции по въпроса, уточни директорът на музея Елена Георгиева. Догодина се очаква да бъде създадена и велоалея, която да свързва Светилището с манастира край село Добрич.

Възстановка на легендата

Маргарита Димитрова

Гости на спектакъла тази вечер бяха и 40 души от випуск 1980 специалност „Строителство“ от Икономически университет – Варна. Техен домакин бе Маргарита Димитрова – майката на кмета на Димитровград Стефан Димитров.

„Всяка година с колегите от университета се събиране на различни места. Били сме в Плевен, Трябва, Хисаря, Одрин. Тази година е ред на Димитровград“, разказа Маргарита Димитрова. По-рано днес бившите колеги са се разходили и в парк Пеньо Пенев в бригадирския град и са посетили Музея на тракийското изкуство в село Александрово.

 Възстановка на легендата  Възстановка на легендата
 Възстановка на легендата  Възстановка на легендата
 Възстановка на легендата  Възстановка на легендата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button