Хасково

Жалба в ОИК за хакване на сайта на община Хасково

От кеша на ГугълСайтът на община Хасково е станал обект на хакерска атака, вследствие на което е било променено съдържанието му с материал, накърняващ добрите нрави. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Хасково.

Те са внесли жалба в общинската избирателна комисия за пробива в интернет страницата. От партията заявяват, че материалът съдържал явни заплахи и обидни квалификации, уронващи честта и доброто име на кандидатите в предстоящите избори.

В материала, качен на сайта, е имало колаж от снимки на Тодор Живков и Бойко Борисов и текст, според който „на изборите българският народ трябва да избира между тъпи червеи, имащи се за голяма работа или за по-малкото, но по-корумпирано зло“. Анонимният автор на текста е заплашвал, че ще атакува и други сайтове и инфраструктури.

При получаването на прессъобщението сайтът на община Хасково функционираше нормално. От пресцентъра на кметството коментираха пред Haskovo.info, че не са запознати с проблема. Страницата се поддържала от пловдивска фирма и никой не бил уведомил в общината за подобен проблем.

От общинската избирателна комисия комнетираха, че към момента на разглеждането на жалбата нарушението вече е било отстранено. Преценено е, че разследването не е от компетенцията на комисията и жалбата е препратена към областната дирекция на МВР, съобщи за Haskovo.info председателят на ОИК Веселина Тенчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
das
das
25.09.2011 21:32 21:32

xaxa super

Анонимен
Анонимен
26.09.2011 8:36 8:36

Е КАКВО МУ Е СУПЕР. ДОКОГА РАЗНИ ХОРА, КОИТО СА НА ТИ С КОМПЮТЪРА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТЕРОРИРИЗИРАТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И НЯКАКВИ СИ ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ. ЧЕ ТОВА СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ПОЛИЦИЯТА ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ХВАНАЛА ХАКЕРА А СЪДА НЕ МУ НАЛАГА ГЛОБА. ЗАЩОТО ОТ ТАКИВА НЕЩА НА КОИТО НЯКОИ СЕ РАДВАТ С „ХА ХА СУПЕР“ МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ВСЯКА КОЛА. АЗ ДА ГО ПИТАМ ТОЗИ ПЪК, КОЙТО ТАКА СЕ РАДВА АКО ХАКНАТ ПЕНСИЯТА НА МАЙКА МУ И БАЩА МУ, КАКТО И НЕГОВАТА ЗАПЛАТА САЙТА НЯ ЩЕ ВИКА ЛИ „ХА ХА СУПЕР“ .ЗАЩОТО ДНЕС НЯКОЙ СИ ВЛИЗА В САЙТА НА ОБЩИНАТА ИЛИ ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ ПИШЕ НА ИНТЕРЕСЕН, УТРЕ МОЖЕ ДА ХАКНЕ ДРУГ САЙТ НА НЯКОЯ БАНКА НАПРИМЕР. А АКО ЗАД НЯКОЕ ХЛАПЕ СТОИ НЯКОЙ ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН ПОЛИЦИЯТА ДА СИ СВЪРШИ И ТАМ РАБОТАТА . И ДА НЕ СЕ РАДВАМЕ КОГАТО НЯКОЙ ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С ВИСОКА СТЕПЕН НА ОБЩЕСТВЕНА ОПАСНОСТ.
НЯМА МАЙТАПИ С ТАКИВА НЕЩА

da
da
07.10.2011 10:55 10:55

spoko, nishto niama da napraviat na pensiite, zashtoto horata ne sa napravili nishto. Kakto i kazla naroda: Da mirno sedialo – ne ni chudo vidialo. GOST, ti kato gledam s gramadanski bukvi pishesh, mai dosta se iadosvash che sa haknali saita,a? Slepeco, slepeco ……

Back to top button