Избори 2011

ПК“ Екогласност“ иска преместване на 15 ромски секции

ПК ЕкогласностСекционните избирателни комисии в кварталите „Република“ и „Възраждане“ да бъдат преместени и гласоподавателите да се разпределеят по други градски секции искат от ПК „Екогласност“.

„Става въпрос за около 15 СИК-ове. Причината е, че години наред в ромските квартали се купуват гласове от една или друга партия, а тази година е организирано безпрецедентно купуване“, заяви кандидатът за кмет на Хасково Емил Георгиев.

На него дори вече са му предлагали гласове от Узунджово, като цената на брой била 20 лева. „Тези ги познавам и ще ги назова поименно пред разследващите органи“, обяви Емил Георгиев. В тази връзка от ПК „Екогласност“ са подготвили писмо до община Хасково с копия до председателя на Общинската избирателна комисия, до началника на Районното управление на МВР в Хасково и до Районна прокуратура.

Инициативата на ПК „Екогласност“ съвпадна със старта на предизборната кампания на партията. Той бе даден с шампанско, придружено със заявка за 5-6 места в местния парламент.

Освен кандидат за кмет на Хасково Емил Георгиев е и водач на листата за общински съветници на партията. След него са бизнесменът Недялко Матев и директорът на частен колеж Йорданка Маринова. Листата ни е от 15 човека. Тя е балансирана. В нея има много млади специалисти от всички области, заявиха от партията.

ПК Екогласност На тези избори „Екогласност“ излиза сама. Оттегляме подкрепата си за кмета Георги Иванов, тъй като първоначално той бе заявил, че ще се кандидатира като независим кандидат, а в последствие се обвърза с партии. От друга страна той упражни натиск срещу наши кандидати в селата Мандра и Узунджово да се дистанцират от нас, заяви Емил Георгиев.

От ПК „Екогласност“ имат амбицията да спечелят и кметските места в четири села. Това са Клокотница, Динево, Криво поле и Конуш.

Основните приоритети, залегнали в програмата за развитие на Хасково, са нов стил на управление, който да позволи крайните квартали и селата в общината да имат модерен европейски вид, подобряване на административното обслужване на гражданите и бизнеса от общината. 

„Общината е храм, в който хората отиват със своите проблеми и не може да бъдат връщани, защото не са си платили данъците“, бе категоричен кандидатът за кмет. Той се обяви за публичност на даренията, за развитието на спорта в Хасково, за довършване на пречиствателната станция и Общия устройствен план на града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button