Хасково

Две училища с актове от Агенцията по храните

Агенция по храните - ХасковоДиректори на две симеоновградски училища са с актове от Областната дирекция по безопасност на храните, заради липса на регистрация на разливните помещения, съобщиха от Агенцията.

Храненето на децата се извършвало от фирми за кетъринг, но помещенията в училищата, в които храната се разлива, не били регистрирани. Актовете за това нарушение са на стойност от 1500 до 2000 лв

В Симеоновград е съставен акт и на павилион за продажба на пакетирани храни, който работи без регистрация. Собственикът на търговския обект ще отнесе глоба от 2000 до 4500 лв.

В Хасково са съставени два акта. Единият е на магазин за хранителни стоки с лоша хигиена. Вторият е на продавач на яйца без маркировка в ромската махала.

След жалба е връчен акт и на кърджалиец, който е продавал хляб от микробус в с. Козлец, без да има необходимата регистрация за това. 

3 акта са връчени и в община Минерални бани. В хлебопекарна без регистрация е съставен акт на стойност от 2000 до 4500 лв. Глоба ще отнесе и млекопреработвателно предприятие за липса на проследимост на храните. В кафе-аперитив пък е съставен акт заради лоша хигиена. 

2 акта също за лошо хигиенно състояние са връчени и в търговската мрежа в Харманли, допълниха от Агенцията по храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button