Хасково

Приемните семейства в областта станаха 19

Майки с дете, илюстрация19 са приемните семейства в областта. 11 от тях са професионални, а 8 доброволни, съобщи за Haskovo.info Николета Колева от отдел „Закрила на детето“ към Регионална дирекция „Социално подпомагане“. 

В тях се отглеждат 17 деца на възраст от 1 до 11 години. Най-много са приемните семейства в община Хасково – 9. 6 от тях са професионални, като в едното няма настанено дете. Другите 3 приемни семейства са доброволни. В 2 от тях се отглеждат деца на възраст 9 и 10 години, а в трето в момента няма дете. 

6 са приемните семейства в община Димитровград. Там само едно е професионално и в него се отглеждат 3 деца – на 1,4 и 6 години, като две от тях са братче и сестриче.
2 са приемните семейства в община Стамболово и по едно в общините Ивайловград и Любимец.

Във всяка община се поддържа постоянна информационна кампания относно приемната грижа, поясни Николета Колева. Бюрата по труда организират срещи с безработни лица, на които се разяснява професионалната приемна грижа. Родителите проявяват интерес към нея, но в момента няма подадени нови заявления от желаещи семейства, допълниха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button