Хасково

Турско и хасковско школо със съвременни лаборатории и модерни работилници

Атанас Бързев и Мемик Икибудак (от ляво на дясно)Индустриално техническата професионална гимназия в Люлебургаз и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ – Хасково ще имат съвременни лаборатории и учебни работилници с цифрово програмни машини.

Придобивките ще станат реалност благодарение на спечелен проект от двете училища. Той ще се реализира в рамките на 12 месеца, а стойността му е 536 000 евро, които ще бъдат разделени по равно между двете училища, каза директорът на хасковската гимназия Ангел Бързев.

В рамките на проекта преподавателите от двете страни ще преминат обучение по направления машиностроене, електротехника и електроника, а ученици ще бъдат включени в практически занятия.

Ръководител на проекта е директорът на професионалната гимназия в Люлебургаз Мемик Икибудак. Според него след година преподавателите в двете училища ще са обучени да произвеждат кадри, които да отговарят на очакванията на бизнеса в двата региона

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button