Регион

Ели Видева е новият носител на наградата „Изворът на Белоногата“

Ели Видева

Ели Видева

Хасковската поетеса Ели Видева е 17-ят носител на наградата „Изворът на Белоногата“, съобщават от община Харманли. Това е решението на журито на Съюз на българските писатели, оглавявано от председателя му Николай Петев и поетите Гриша Трифонов и Георги Николов.

Наградата „Изворът на Белоногата“ официално ще й бъде връчена на 30 септември от 18 часа в Културен център – Харманли. Преди това ще се състои литературно четене, в което ще участват и поетесите Маргарита Петкова, Камелия Кондова, Виолета Христова и Левена Филчева.

Лауреатът ще се представи с авторски рецитал. Вечерта ще завърши с концерт на Хайгашот Агасян по стихове на български поети, допълват от община Харманли.

Ели Видева е хасковлийка. Завършила е спец. „Математика“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има специализации по „Мениджмънт и маркетинг на образованието“ в УНСС – София и по „Информационни технологии“ в Тракийски университет – Стара Загора. Защитила е втораквалификационна степен по математика. Работи като учител по математика и информационни технологии в Хасково.
Дълги години е председател на Клуба на дейците на културата в града на Богородица, който е съорганизатор на литературните дни „Южна Пролет“.
Ели Видева е автор е на 7 стихосбирки –  „Огън под дъжда“, „Дом“, „Версия Живот“,“Небесен конник“, „Думи за нататък“, „По оста“, „Оживявам“.
Носител е на Студентската награда „Димчо Дебелянов“, на наградата „Цветан Зангов“ на „Сливенски огньове“ и двукратно на наградата на КДК – Хасково на „Южна пролет“.
Стиховете й са превеждани на руски, украински, турски,полски и сръбски език.
Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на математиците в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
А Тодоров
А Тодоров
28.09.2011 0:16 0:16

Да е жива и здрава бившата ми класна! Добре че ни дърпаше ушите, че да си седнем на задниците :)

Back to top button