Хасково

Слагат кошчета по международния път от Турция до Свиленград

Снимка от Областна администрацияВ отсечката Турция – Капитан Андреево – Свиленград трябва да бъдат поставени кошчета за отпадъци, заяви днес областният управител на Хасково Ирена Узунова. Причината е, че след разсейване на обичайните опашки от тирове там е като минно поле от отпадъци, обясни Узунова.

Идеята бе обявена днес – в деня, в който Областна администрация – Хасково се включи в инициативата на bTV „Да изчистим България за един ден“. От днес в администрацията гражданите ще могат да пращат сигнали за „инфарктни“ точки в областта и снимки. Следвайки примера на община Димитровград ще се приканят общините да направят табели с весели надписи по паркове и градини, които да провокират вниманието на хората да не мърсят.

На срещата в областна администрация учениците от СОУ „Васил Левски“ показаха как от отпадъци могат да се направят и красиви вещи, стига да имаш идеи. Момичетата и момчетата от клуб „Екоприятели“ подредиха атрактивна изложба на сувенири от отпадъци. Най-ефектна бе демонстрацията на 12-годишният Калоян Иванов. Той превърна отпадъци в действащ вулкан с помощта на оцет и сода за хляб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button