Спорт

Григор Димитров с убедителна победа в Ротердам

Григор Димитров постигна убедителна победа в първия кръг на турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500 и е с награден фонд 2.2 млн. евро, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията се наложи с 2:0 сета над преминалия през квалификациите руснак Аслан Карацев, в отделните части 6:1, 6:3. Срещата продължи само 59 минути.

Това беше втори дуел между двамата през сезона, след като преди близо месец премериха сили в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, където победител отново излезе българинът. И днес Григор Димитров се представи на изключително ниво и напълно заслужи изразителния успех.

Съперникът на Димитров във втория кръг ще бъде определен от двубоя Хуберт Хуркач (Полша, №5) – Роберто Баутиста Агут (Испания), които откриват програмата на централния корт във вторник на обяд.

Първият сет се разви светкавично и изцяло по вкуса на Григор Димитров. С два ранни пробива българинът поведе с 4:0 гейма, а с трети такъв, при това на 0, затвори първата част след само 26 минути игра. За целия сет Димитров спечели над два пъти повече точки от Карацев (26-10), като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис. От своя страна руснакът „помогна“ с 12 непредизвикани грешки.

Димитров продължи да доминира изцяло и в началото на втората част. Бившият №3 в света отново направи ранен пробив, който с лекота затвърди за преднина 3:0 гейма. До края на срещата Гришо не изпусна контрола и се поздрави с чист успех.

Именно в Ротердам Димитров игра на последния си финал в тура. Това се случи преди 5 години, а в спора за трофея тогава българинът отстъпи пред Роджър Федерер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button