Регион

Ром от Димитровград сплашва свои за мнимо нападение

Роми, илюстрация56-годишен жител на димитровградския квартал „Изгрев“ е задържан за разпространяване на неверни слухове. Вчера той подшушнал на живеещите в ромския квартал, че към тях са тръгнали рокери от Пловдив, за да се саморазправят.

Притеснени от слуха около 21:00 часа снощи потърпевшите подали сигнал на телефон 112, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция на МВР. На място са изпратени полицейски патрули с с около 20 полицаи. Минути по-късно същият сигнал на телефон 112 е подаден и от другия ромски квартал „Вулкан“. 

Половин час по-късно, след като ромите от двата квартала разбрали, че слухът за нападението е неверен, те се прибрали по къщите, допълниха от полицията. Все пак полицейски патрули са останали да дежурят в „Изгрев “ и „Вулкан“ цялата нощ.

На 56-годишният димитровградчанин ще бъде съставен акт за подбуда и нарушаване на обществения ред, уточняват от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button