Хасково

6 от 14 „за“ толерантна предизборна борба

Кандидат - кметовете6 от 14-те кандидати за кметския пост на Хасково подписаха споразумението за политическа почтеност и толерантност на Движението за национално единство и спасение /ДНЕС/.

Това са Румяна Йорданова от Партия на хората от народа, Янаки Янакиев от РЗС, Емил Георгиев от ПК „Екогласност“, Лиляна Петкова от ПП „Зелена партия“, Таня Николова от Българска демократична общност и Славимир Лавчев от „Атака“.

С подписа си кандидатите дадоха гаранция, че по време на предизборната кампания ще спазват Конституцията и законите на страната, ще водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито, ще уважават правата на гражданите в общината, ще отхвърлят всички действия, насочени към уронването на доброто име  и авторитета на опонентите, ще предложат на гражданите на общината качествен политически дебат за управлението и развитието й, няма да използват служебното си положение и да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти, ще водят кампанията с прозрачно финансиране, регламентирано от действащото законодателство, няма да участват в практики, свързани с купуване на гласове, няма да участват в скрити договорености за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в общината, като по този начин подменят вота на избирателите.

Координаторът на ДНЕС за Южна България Методи Димитров даде възможност на останалите кандидат-кметове, които искат да подпишат споразумението, да го направят в офиса на ДНЕС в Хасково до вторник. В сряда окончателния списък на подписалите споразумението ще бъде огласен публично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
разбиращ
разбиращ
28.09.2011 17:07 17:07

Това са шесте аутсайдери. И затова подписват защото знаят, че нищо не зависи от тях.

iiii
iiii
28.09.2011 18:17 18:17

hjj

Back to top button