Хасково

188 хиляди лева за създаване на временни работни места

Срещата6 предложения на общини по регионални програми за създаване на работни места и обучение одобри днес Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

С реализацията на проектите ще бъдат наети 95 души за срок от 6 месеца. Стойността се изчислява на база 209 хил. лв., от които 188 хил. лв. идват от държавния бюджет.

Временните работни места са предназначени за младежи до 29 годишна възраст, за хора над 55 г. и за неактивно търсещи заетост, които трябва да се регистрират в бюрата по труда. 

В Димитровград наетите ще бъдат ангажирани в административно обслужване и поддръжка на сгради-общинска собственост. Свиленград планира 40 места в общинския център и 10 села за благоустрояване на зелени площи и сграден фонд. Ивайловград открива 20 места за домашен помощник.

Останалите три общини, които ще се възползват от възможностите на регионалните програми, са Тополовград, Маджарово и Стамболово.

Одобрените предложения влизат в националния план за 2012 г. и реално ще стартират през пролетта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button