Хасково

15-годишен първокласник иска помощ от държавата

Стефан МанахиловМайката на 15-годишен ученик от Димитровград е получила отказ за получаване на еднократна помощ за първокласник, съобщи временно изпълняващия длъжността директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково Стефан Манахилов.

Причината е, че по закон помощта от 150 лева се изплаща за деца на възраст до 7 години освен в случаите, когато учениците имат ЛКК протокол. 

Отказ са получили още 4 семейства с първокласници заради високи доходи. „Има и една майка от Хасково, която е подала за втори път молба за отпускане на помощ след като вече е получила такава„, уточни Манахилов.

До този момент в дирекция „Социално подпомагане“ да постъпили общо 1 519 молби от цялата област. Отпуснати са помощи за 1 347 деца. Останалите молби все още не са обработени.

След отпускане на помощите в едномесечен срок социалните ще направят проверка на място в училищата в областта дали децата посещават учебните заведения. Ако бъдат установени нарушители, те ще трябва да върнат получената помощ обратно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button