Регион

Безплатни автобуси до гробищата в два града на Голяма задушница

Днес е Месопустна задушница – първата голяма задушница за годината. Тя е срещу неделя Месопустна, седмица преди началото на Великия пост, който започва от понеделника след Сиропустна неделя.

За помен по традиция се приготвя варено подсладено жито, хляб и вино. Поменът се прави на гроба, в църква или у дома. Чете се пространният молебен за упокоение на душите. Той включва молитви, четения от Евангелието и апостолски текст. Името „задушница“ произлиза от значението на този ден – молим се „за душата“ на починалите.

В Димитровград се пускат безплатни автобуса, които ще се движат по разписание до стария и новия гробищен парк. Ще бъде осигурена допълнителна общинска охрана на гробищните паркове. От общината призовават гражданите да спазват реда и да пазят чистота, като изхвърлят отпадъците в поставените за целта контейнери за смет.

Община Любимец също е осигурила безплатен автобус до гробищния парк.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button