Спорт

Григор срещу Мъри на 1/4-финалите в Банкок

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на хард в Банкок от сериите „АТР 250“, който разпределя над половин милион долара. Негов съперник в битката за полуфиналите ще бъде една от звездите на световния тенис и водач на схемата в тайландската столица Анди Мъри.

В изиграния днес мач от втория кръг 20-годишният Димитров се наложи със 7:6(8), 6:1  над италианеца Симоне Болели. По време на двубоя Григор записа впечатляващите 11 аса срещу само 1 на съперника му. 7 от тях той реализира в инфарктния първи сет, в  който хасковлията успя да измъкне победата в тайбрека с 10:8. 

През втората част най-добрият ни тенисист бе пълен господар на корта и показа тенис от супер класа като даде само гейм на Болели.
Така след час и половина игра Димитров си осигури крайната победа в мача, 45 точки за ранглистата, в която сега е  №76, и чек за 17 400 долара.

Любопитното е, че хасковлията се радва на голяма почит в Банкок, където преди година спечели два чаланджъра. По покана на домакините в навечерието на двубоя с Болели Григор участва в демонстративно шоу на традиционното тайландско бойно изкуство муай тай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button