Хасково

Обвиниха шофьора, причинил катастрофата в Симеоновград

Данаил ГеоргиевОт днес шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград отне живота на шестима младежи и рани други двама, е с повдигнато обвинение. Той е освободен под гаранция от 3 000 лева.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за тежкото произшествие, което е извършил след употреба на алкохол по непредпазливост. 

Ако бъде признат за виновен Данаил го грозят между 5 и 15 години затвор. Според наблюдаващия прокурор Павел Жеков има събрани достатъчно доказателства срещу Данаил Георгиев.

Самият той обаче казал, че няма никакъв спомен от деня на катастрофата и заявил, че не той е карал автомобила, а неговият братовчед Живко.

Данаил Георгиев„Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата“, заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков. Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Haskovo.info припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден. Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от Опел Вектра, шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данали Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ina
ina
30.09.2011 18:52 18:52

abe tezi dvamata Danail i Jivko samo si prehvarlqt topkata – ne karah az toi karashe q gi vkarvaite i dvamata v zatvora i da gliqt tam i kakvi sa tiq gluposti prisyda mejdy 5 i 15 godini ???? che sled 15 godini shte se varnat li dechicata deto ubiha – PRISYDA SMURT tova zaslujavat tezi alkoholici

hahaha
hahaha
30.09.2011 23:05 23:05

nqkva babka opitala da ubie vnuka si 10 godina a za 6 ubiistva nishto de*a tapanarite vi

sitizen
sitizen
01.10.2011 11:25 11:25

всеки допуска грешки и всеки има право на шанс да поправи тези грешки. Лошото е че в случая това не е възможно. Дано присъдата, която получат да е справедлива и да е за урок на всички, който мислят, че като пият няма проблем да карат. Жалко е за изгубените животи и младостта, която ще се пропилее по затвора. Това трябва да е за урок на всички ни…

Анонимен
Анонимен
06.10.2011 22:00 22:00

6tom pie i kara tova ne e dopusnata gre6ka za takiva alkoxolici niama pro6ka

Back to top button