Хасково

Зрелостници с открит урок в Хасковския административен съд

Открит урок имаха преди обяд зрелостници от ФСГ „Атанас Буров“ в Хасковския административен съд.

Председателят на съда Василка Желева запозна гимназистите с професията и статута на административните съдии. Лекцията е част от образователната програма на ВСС за повишаване на правната грамотност на младежите. Тя е под мотото „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и се организира за поредна година съвместно с училищата.

СъдПрез тази година Административен съд – Хасково ще участва в програмата с открити уроци, които ще бъдат представени на ученици от председателя на съда Василка Желева, заместник-председателя Ива Байнова, съдия Пенка Костова и съдебните помощници Кръстина Христова и Стефан Самуилов.

СъдПодбраните теми са отнасят до правата и задълженията на съдиите, структурата на съдебната система, разделението на властите, правата ни като граждани на Европейския съюз, административните нарушения и наказания.

Лекциите ще се проведат в периода февруари – юни с ученици от различни специалности на ФСГ.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button