Хасково

Гергана и Горяна с един семестър в Естонската академия на науките за сигурността

Димитровградчанката Гергана Моллова и хасковлийката Горяна Стоева бяха сред петимата курсанти от факултет „Полиция“ при Академията на МВР, които изкараха един семестър в Естонската академия на науките за сигурността в Талин.

По време на престоя си те обмениха опит със студенти от други европейски страни, натрупаха нови знания и приятелства. Българската група беше в Естония 5 месеца по програмата Еразъм+.

Курсанти„Докато бяхме в Естония си организирахме и екскурзии до Рига (Латвия), Хелзинки (Финландия) и Стокхолм (Швеция)“, разказа за Haskovo.info Гергана, която преди Академията се състезаваше за волейболния клуб „Раковски“ (Димитровград). Горяна пък беше състезателка на хасковския боксов клуб „Севдалин Василев“.

КурсантиВ Талин харесали как Гергана играе волейбол и я поканили да тренира с женски отбор. Имало и няколко състезания със служителите и курсантите, в които Моллова спечелила третото място. Димитровградчанката се окичила с бронзов медал и на турнир по тенис на маса.

Курсанти„Още уча в Академията на МВР в специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. В края на октомври и началото на ноември очаквам да започна работа най-вероятно в София“, допълни Гергана.

Горяна посочи, че е много доволна от възможността да се запознае с начина на преподаване и полицейската система в Естонската академия. За нея това е била страхотна възможност да усъвършенства освен немския, за който има C1 и английския език. „Определено мисля, че това ще ми бъде от полза за бъдещата ми реализация“, заяви Стоева, която също планира да започне работа в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мвр
Мвр
20.02.2023 18:30 18:30

След някаква година ще опъват чадъри !

някой си
някой си
21.02.2023 10:57 10:57

Горяна е много готина и умна. Останах впечатлен от начина й на мислене за годините й. Случайно се бях запознал с нея преди близо 2 години в едно махленско заведение близо до полицията. Ненадейно изкочиха една тайфа деца от една кола и седнаха на нашата маса и тя веднага се открои от всички останали. Скоро дори не бях говорил „наживо“ с някой, защото повечето сега сядат на заведение и веднага вадят телефони, масово 20 годишните са забравили да говорят. Поговорихме си за всякакви неща все едно се познавахме отдавна. Момичето има хъс и визия за бъдещето си и аз лично й пожелавам успех в кариерата и се надявам да опровергае душманите си и да не се поддаде на корупция.

градски
градски
21.02.2023 21:57 21:57

Молова дали е полякиня?

Емил
Емил
24.02.2023 10:07 10:07

Кога научиха невероятно трудния естонски език, че са изкарали цял семестър там?? За екскурзиите и прятелствата е ясно…

Back to top button