Хасково

„Южняче“ с диплом за най-стилно поднесен танцов фолклор

ЮжнячеДетски танцов ансамбъл „Южняче“ към Младежки център – Хсаково се завърна от участие в Международен фолклорен фестивал в гръцкия град Ханиоти, провел се от 23-ти до 28-ти септември.

В танцовата изява са участвали 700 деца от 23 ансамбъла от 18 страни, разказаха от „Южняче“. Фестивалът се провежда за 16-ти път, досега в него са участвали над 10 000 деца от цяла Европа. Организатор е фондация „Македонфолк“.

Южнячетата се завърнаха със специален диплом за най-стилно поднесен танцов фолклор и с официална покана от директора на дирекция „Култура“ към община Ханиоти за ново гостуване.

Българското танцово изкуство танцьорите са димонстрирали предимно пред чужди туристи в гръцкия град. Освен това „Южняче“ са получили и покани за участия в Армения, Русия и Грузия.

Южняче Южняче

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.10.2011 8:20 8:20

Голямо БРАВО на дечицата и на техният ръководител !

Back to top button