Регион

Шофьор напъха половин кило златни бижута в джобовете на якето си

Над половин килограм златни бижута на стойност 60 139 лева са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът, шофиран от турски гражданин е пристигнал на пункта в събота и е превозвал стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ той е селектиран за щателна митническа проверка.

ЗлатоПри личен преглед на водача в двата джоба на якето му са открити златни пръстени, обеци, гривни, медальони. Извършената експертиза от вещо лице е установила, че изделията са с тегло 533.60 грама от 14 и 22-каратово злато.

Контрабандните златни накити са задържани. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Агенция „Митници“ напомня, че при пренасяне на изделия от благородни метали през границата на страната, външна за ЕС, нормата за безмитен внос на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама, а от сребро – 300 грама.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button