Хасково

ВиК – Хасково отново прекрати обществена поръчка за доставка на ток

ВиК – Хасково прекрати поредна обществена поръчка за доставка на електроенергия.

Тя беше обявена в края на миналата година. С нея се търсеше доставчик на ток за 259 обекта на дружеството, а договорът щеше да е за 12 месеца. Прогнозната стойност на поръчката беше за 14 млн. лв. без ДДС.

Предните две обществени поръчки бяха прекратени с мотива, че се яви само един участник. Сега документи подадоха 5 дружества. Основанието за прекратяването на поръчката е необходимостта от съществени промени в нейните условия, които биха променили кръга на заинтересованите лица.

След преглед на извършената консумация на електроенергия от ВиК се е установило, че се налага промяна в изначално определените прогнозни количества електроенергия. Това ще доведе и до изменение на прогнозната стойност на поръчката, е записано в мотивите за нейното прекратяване.

Установена е и нуждата от включване на изискване за минимално реализиран оборот за участниците, като част от критериите за подбор, с което да се гарантира финансова стабилност на избрания изпълнител.

Така дружеството продължава да получава ток от доставчик последна инстанция, което е най-скъпото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев ВиК
Василев ВиК
21.02.2023 11:49 11:49

Браво на некадърния управител

Budala
Budala
21.02.2023 21:25 21:25
Отговор до  Василев ВиК

Ще се научи. И да краде не е лесно

Анонимен
Анонимен
21.02.2023 21:38 21:38

Най вероятно плащаме скъпия ток на някой братовчед или по близнак роднина.

Back to top button