Хасково

„Бъди 1 от 90 000“ събра близо 500 лева за топъл обяд на ученици

Касичката в ПМГБлизо 500 лева събраха учениците от три хасковски училища в рамките на Националната фондонабирателна кампания „Бъди 1 от 90 000“, съобщават от местната структура на БЧК.

Благотворителната инициатива стартира с началото на учебната година. В инициативата до сега са се включили учениците от хасковската математическа гимназия, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и СОУ „Васил Левски“.

Целта на кампанията е да се съберат средства, които да бъдат предоставени за програма „Топъл обяд“. Така ще може да се осигури всеки учебен ден обяд на децата, които са в тежко социално положение.  

Кампанията е и една от формите, чрез които от Българския младежки червен кръст се борят срещу отпадането в училище, тъй като, за да бъдат обхванати от програмата, децата трябва да посещават учебни занимани.

Набирателни касички, обозначени със знака на БЧК, предстои да бъдат поставени в ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Христо Смирненски“, СОУ „Паисий Хилендарски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button