Хасково

Едва две майки и един баща протестираха в Хасково

ПротестътДве хасковски майки и един баща се включиха към националния протест, организиран във Фейсбук, с искане за увеличаване на детските надбавки и премахване на подоходния критерий за достъп до тях.

„Смятам, че сме ощетени, тъй като таксата за градина на месец в Хасково е 50 лева, а детските – едва 35 лева“, коментира Христина Краева.

Родителите настояваха за обвързване на детските надбавки с минималната работна заплата, а изплащането им да бъде фиксирано на точна дата, валидна за цялата страна. 

Протестиращите настояха обезщетението за отглеждане на дете след първата година от майчинството да не бъде обвързано с минималната работна заплата. 

Хасковските родителите застанаха и зад искането за безплатно образование на деца инвалиди, за по-евтини учебни помагала и безплатни лекарства за най-малките деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button