Регион

Проектират укрепване на срутище по пътя Тополовград – Харманли

Предстои трайно укрепване на срутище по пътя Тополовград – Харманли. Проблемният участък е от км 38+640 до км 38+740.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера обявиха обществена поръчка за проектиране укрепването на 30 пътни отосечки в страната, засегнати от срутища и свлачища. В Хасковска област е заложена отечката Тополовград – Харманли.

Поръчката е в четири обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 1 092 950 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 20 март.

Бъдещите изпълнители е необходимо да извършат пълни и детайлни инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за подготовката на техническия проект. Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни дейности и ще може да се възложи необходимото възстановяване на участъците.

С готовите проекти АПИ ще кандидатства за финансиране по европейска програма. В участъците са компрометирани подпорни стени, предпазни мрежи и са нарушени насипи на откосите от свлачищни и срутищни процеси. На някои места е засегнато пътното платно и са нарушени ограничителните системи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button