Хасково

Училища и детски градини получиха технически устройства за 72 000 лв.

Шест училища и две детски градини получиха мултимедийни дъски, лаптопи, видео проектори, мултифункционални устройства и таблети, съобщават от община Хасково.

Те бяха предоставени на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ – Хасково, ОУ „Христо Ботев“ – с. Долно Големанци, ОУ „Христо Ботев“ – с. Войводово, ОУ „Христо Ботев“ – с. Динево, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Конуш, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Малево, ДГ №19 „Щурче“ – Хасково и ДГ №21 „Вихрогонче“ – с. Конуш. Оборудването е по проект и е на стойност 72 852 лв.

Така ще се осигури по-добра образователна среда за общо 1 207 деца. Мерките са насочени към осигуряване на достъп до информационни технологии в училищата и детските градини, в които децата от етническите малцинства се обучават интегрирано. Голяма част от младите хора от уязвимите групи нямат достъп до такива технологии в дома поради липса на финансови възможности на семействата и липса на компетентности от страна на родителите да си служат с тях. Включените в проекта училища и детски градини разполагат с ограничени възможности за осигуряване на необходимото оборудване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button