Хасково

Хасково остана с един кандидат кмет по-малко

Таня Николова

Регистрацията на Таня Николова е заличена

Заличена е регистрацията на кандидата за кмет на Хасково от „Българска демократична общност“ Таня Николова, съобщи за Haskovo.info председателят на общинската избирателна комисия Веселина Тенчева.

Причината е, че Николова е с настоящ адрес във Франция, което противоречи на избирателния кодекс. Това станало ясно от справката, подадена към ОИК от ГРАО. Николова е и в листата на БДО. От формацията не са подали друго име на мястото на Николова, така че листата остава с един кандидат по-малко, коментира Веселина Тенчева.

В същото време от БДО са обжалвали решението на ОИК, съобщи за Haskovo.info представителят на формацията в града Данаил Дяков. Според тях регистрацията на Николова е направена без нейно съгласие  от някой служител в администрацията, когато тя е сключвала брак. Освен това според БДО заличаването е трябвало да стане доста по-рано, за да имат време да обжалват.

Подобни нарушения са открити и при още четирима кандидати за общински съветници в Хасково, които също са заличени. Кандидат – съветник от „Българе“ е бил с настоящ адрес в САЩ, от ДПС – в Турция, от „Зелена партия“ – в Раднево, а от НДСВ – в Испания.

Кандидатът за кмет на Войводово от ГЕРБ Виолета Динкова е заменена с Лазар Антонов. Причината за заличаването й е отново е липсата на настоящ адрес в населеното място.

В общинската езбирателна комисия е постъпила и жалба от община Хасково затова, че в агитационни материали на ПК „Екогласност“ е използван гербът на Хасково. От комисията са посочили, че решаването на спора не е в техните правомощия, а в тези на съда.

Секция 93 в Младежки център – Хасково е определена за гласуване на хората с увреждания, съобщиха още от избирателната комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.10.2011 18:59 18:59

КОЯ Е ПЪК ТАЗИ ГОСПОЖА И КАКВО Е НАПРАВИЛА ЗА ХАСКОВО?НЯМА ЛИ ВЕЧЕ ДА СЕ ВЪЗПРАТ НЯКОИ ХОРА? КОЯ Е И ТАЗИ РУМЯНА ЙОРДАНОВА ИЛИ КИНА КОЙНАРСКА. ДОКОГА ЩЕ СИ ПРАВЯТ РЕКЛАМА В МЕДИИТЕ.НОКИЙ НЕ ГИ Е ВИЖДАЛ. АМИ ЗА СЪВЕТНИЦИТЕ КАТО ГЛЕДАМЕ ПО ПЛАКАТИТЕ КОЙ СЕ Е НАРЕДИЛ. ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ, ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ НЯКЪДЕ НЕВКЛЮЧЕН. ВСИЧКИ ВЕЧЕ СЕ ПОЯВИХА НА НЯКОЕ КАДРО. А СЕГА НАКЪДЕ?

Анонимен
Анонимен
03.10.2011 19:03 19:03

АКО ТЕЗИ КОИТО УЧАСТВУВАТ В ИЗБОРИТЕ НАПРИМЕР НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ В ХАСКОВО ЩЕ ТРЯБВА ДА НЯМА ИЗБОРИ. ВСЕКИ Е НАМЪРДАН НЯКЪДЕ ИЛИ СЕ Е НАМЪРДАЛ.
АМИ КАКВО СТАВА ПО СЕЛАТА – ЗА КЛОКОТНИЦА 7 КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ, ЗА ДИНЕВО 8, А ЗА КРИВА ПАЛАНКА КОЛКО СА КАНДИДАТИТЕ. ПОЧВАМ ДА СЕ ЧУДА ДА СЕ СМЕЯ ЛИ ИЛИ ДА ПЛАЧА. АМА СТИГА ВЕЧЕ. ЕТО ЗАТОВА ХОРАТА НЕ ОТИВАТ ДА ГЛАСУВАТ.ПИСНА ИМ . ОТ НАКИПРЕНИ НА КАДРО ХОРА КОИТО ЕДВА ЛИ СИ ПРАВЯТ ПРЕЦЕНКА КАКВИ ОТГОВОРНОСТИ ЩЕ ИМАТ АКО ГИ ИЗБЕРАТ. ТОВА ДА НЕ Е САМО „ЩРАК МАРИЙКЕ НА ПОРТРЕТ“. СТИГА.

Анонимен
Анонимен
03.10.2011 19:12 19:12

СВОБОДАТА НЕ Е СВОБОДИЯ.ПРАВОТО ДА БЪДЕШ ИЗБИРАН ИЗИСКВА ДА НЕ СЕ НАДЦЕНЯВАШ, А РЕАЛНО ДА СИ ПРЕЦЕНИШ КАКВО ВЪЗМОЖНОСТИ ИМАШ ДА СИ ПОЛЕЗЕН НА ХОРАТА. И ТО ТАКА, ЧЕ ДА ГРАДА ДА СЕ РАЗВИЕ. КОЙ Е ТОДОР НОЧЕВ, КОЯ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА СИЛА КОЯТО ГО ИЗДИГА? СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ДО ГОСПОДИН КЕРАНОВ. ДОСЕГА ХУБАВО СИ БЕШЕ КАТО НАЗНАЧЕН В ОБЩИНАТА, АМА СЕГА ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ПАК. ТА ДА СЕ ПРОБВАМЕ. АМА ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ КМЕТ. Я ДА СЕ ОТЧЕТЕ Г-Н КЕРАНОВ И ДА КАЖЕ КАКВО НАПРАВИ ЗА ХАСКОВО. ИСКАМЕ ОТЧЕТ. НЕ МУ ИСКАМЕ ДОКЛАД. ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КАКВА ДЕЙНОСТ ИЗВЪРШИ ЗА ЗАПЛАТАТА, КОЯТО ПОЛУЧАВА 4 ГОДИНИ, ЧЕ СЕГА ПРЕЦЕНИ, ЧЕ ВЕЧЕ ДОТАКАВА СТЕПЕН Е ПОДГОТВЕН, ЧЕ Е ДОСТОЕН ДА СЕ СПРАВИ С ОТГОВОРНОСТИТЕ ЗА КМЕТ.ДА СЕ СПРЕ ЗАТЪМНЕНИЕТО.ИСКАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ХОРАТА КОИТО БЯХА ВЪВ ВЛАСТТА КАКВА СА Я СВЪРШИЛИ ВСЕКИ НА СВОЕТО РАБОТНО МЯСТО.
Г-Н ИВАН ПАНАЙОТОВ СЪЩО ДА СЕ ОТЧЕТЕ. КАКВО НАПРАВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО. И ЗАЩО ХОДИ САМО ИЗ УЧИЛИЩАТА. ТАМ ЛИ СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ С ИКОНОМИКАТА НА ГРАДА? ИМАМ ПРЕДВИД ПОСЛЕДНАТА МУ СРЕЩА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ.

Веселинова
Веселинова
03.10.2011 20:48 20:48

Таня Ниолова от много години живее във Франция много странно как си е повярвала толкова много,че се е кандидатирала за кмет.Може би там вече няма работа за нея,че е решила в Хасково да става кмет.То бива наглост, но чак толкова,че тя си идва по за някой ден на гости как ще познава проблемите на града ,че да ги решава.

Анонимен
Анонимен
04.10.2011 7:46 7:46

Зарадвах се като видях, че някой е на моето мнение.По всякакъв начин включително и по форумите следва да се проведе разговор с онези безброй кандидати за кметове и съветници. Да не се крият, а да влезнат и във форумите и да отговарят на въпроси. А тези пък, които се включват в тази форма за информация и общуване да не се смущават и да питат. Няма защо да се обижда тоя или онзи публично, въпреки че има хора които заслужават малко и меко е на де кажат за тях нецензурни приказки. Форумите ако трябва да са резултатни трябва да са за задаване на въпроси и съответно за отговор. Защо никой от кандидатите не се включва в тях. Че той като сега не иска да си чуе избирателите и не иска да им отговори още по – малко ще направи това ако го изберат. Така че граждани на Хасково не спете, четете между редовете написани в различните форуми и мислете. За да си правите изводи. Иначе както напоследък се улавям често да мисля и казвам Боже пази Хасково.

Изборчо
Изборчо
04.10.2011 8:42 8:42

Хайде братя, има форум за изборите. http://haskovo.info/index.php?option=com_smf&Itemid=183&topic=1481.msg6281;topicseen#new

Back to top button