Хасково

По 500 фирми на ден декларират изплатени доходи в НАП – Хасково

По 500 фирми средно на ден декларират изплатените от тях доходи през изминалата 2022 г., съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Крайният срок за подаването на справките е 28 февруари. Вече са подадени почти 6 800 и в тях са описани изплатени облагаеми доходи по трудови правоотношения и удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

От тази година, в същия формуляр, се обявяват и определени необлагаеми доходи, сред които: дадените на служителите ваучери за храна, изплатените обезщетения за първите три дни от болничния, еднократните помощи в размер до 2 400 лв. за раждане или осиновяване на дете, сключване на граждански брак и др.

Над 4 300 са приетите справки с информация за изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и др.

Справките се подават в НАП задължително по електронен път с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. Получените данни от предприятията ще бъдат въведени в предварително попълнените данъчни декларации, които ще са достъпни в Портала за електронни услуги в началото на март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button