Хасково

Агенцията по храните глобява масово за лоша хигиена

Агенция по хранитеДва хранителни магазина в любимешкото село Малко градище са затворени заради лоша хигиена, съобщиха за Haskovo.info от Агенцията по храните. Причината – лошото хигиенно състояние на обектите и липсата на топла вода в единия от тях.

Според жители на селото обаче всички магазини в Малко градище работят. „Явно магазините са отстранили нередностите“, коментираха хора от селото пред Haskovo.info днес.

През миналата седмица инспекторите от Агенцията по храните са затворили и бистро в село Върбица. То е проверено по сигнал, според който хигиената в обекта не е на ниво.

Служителите на областната дирекция са съставили и 6 акта. Санкция между 2000 и 4500 лева ще трябва да плати управител на склад в Хасково, който работи без регистрация.

Глобени ще бъдат и кафе-клуб в хасковския кв. „Орфей“ и магазин за хранителни стоки, защото предлагат стоки с изтекъл срок на годност. 

Глоба между 250 и 500 лева ще отнесе павилион за закуски в село Динево за неправилно съхранение на стоката. За лоша хигиена с актове са търговски обект за бърза закуска в Харманли и зала за тържества в кв. Република до гимназията по Автотранспорт.

За седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност за храните са направили 63 проверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.10.2011 16:38 16:38

Нека да тръгнат масово по селата да проверяват , защото там хигиената е под всякаква критика.

хгф
хгф
04.10.2011 21:19 21:19

по селата хората нямат пари за рушвети

Back to top button