Хасково

Изложба на Илона Захариева във „Форум“

Изложба

Илона Захариева

31 творби на бившия директор на кюстендилската художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора“- Илона Захариева, са подредени в галерия „Форум“. Официалното откриване на изложбата е в 18 часа днес.

Посланието на тази изложба е да си отворим сетивата за невидимите неща, които оставят следа у нас, казва художничката. Според нея стилът на показаните творби е чисто авторски. Те са правени през това лято. Чрез бързи рисунки Илона Захариева е пресъздала впечатленията си от живота, от срещи с различни хора, от съприкосновението с природата.

В една от картините е показала например усещането на жената за мода. „Жените винаги са подвласти на модата“, споделя художничката и признава, че в картините си може би подсъзнателно е пресътворила и нещо от себе си.

ИзложбаВ други е показала асоциация за пролетно покълване, съприкосновение на морето с пясъка, вятъра. Сред подредените творби в галерия „Форум“ са показани и няколко графики с бял туш върху черно.

Илона Захариева е завършила „Резба“ в Национална художествена академия „Николай Павлович“. Работи в областта на декоративно- монументалното изкуство. Участвала е в много международни изложби и пленери. Реализира е няколко авторски монументални обекта, сред които е ритуалната зала в Рилския манастир. През 2006 година е носител на първа награда за живопис на името на Владимир Димитров-Майстора. 

Изложбата в Хасково е осмата й самостоятелна експозиция. Две от самостоятелните й изложби са били в галерии в Германия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button