Любопитно

„Рона“ с 18 медала от Белград, предстои арт академия

През уикенда част от малките възпитаници на хасковския балет „Рона“ участваха в International Belgrade Dance Open.

В състезанието се представиха деца от 6 до 12-годишна възраст в категориите соло, дует и малки групи. То се провежда за 5-та поредна година и събира танцьори от няколко държави като Хърватия, Словения, Румъния, Унгария, България и Сърбия. Балетът се представи на ниво като се завърна с 10 първи, 4 втори и 4 трети места, доволни са от ръководството.

БалетВ празничния 3 март за „Рона“ предстои началото на Арт академия „Изкуството в нас“, която е отворена за всички любители на танцовото и вокалното изкуство, като обучаващите се ще подготвят концерт в края на тримесечното обучение.

БалетЛектори са фолклористът Иван Иванов, Капка Роглева – класически балет, Анелия Иванова – вокален педагог и Милена Налбантова – съвременни танци. Организатор е СК „Рона“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Възстановяване и развитие на организациите в областта на любителското творчество“. Налбантова отправи поздрави за 1 март, който е и Ден на самодееца и любителското художествено творчество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button