Регион

Ивайловград и Димитровград получиха Армира и Нимфите

Светилището на нимфите и АфродитаИвайловград ще получи безвъзмездно римската вила „Армира“ и Античния некропол, съобщават от Областна администрация.  Димитровград пък ще се сдобие с 40 дка земя, която е част от археологическия паметник на културата „Светилище на нимфите“.

Имотите са собственост на Министерството на културата и се предоставят със решение на Министерски съвет, за да могат общините да изпълнят проекти за популяризиране на културното си наследство.

Вила „Армира“ и некрополът ще бъдат реставрирани и ще се предприеме кампания за превръщането им в културна атракция. Община Димитровград ще реализира проект  „Развитие на туристическа атракция – Светилище на нимфите и Афродита“. Това ще стане по проект по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции“ по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“.

Имотите се предоставят за безвъзмездно управление за срок 5 години след приключването на дейностите по проектите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button