Хасково

2 700 вече декларираха данъците си в НАП – Хасково, отстъпката е до края на март

Март е последният месец, в който физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% за ранно деклариране и плащане на данъка върху доходите си от миналата година.

За да се възползват от преференцията, те трябва да подадат годишната си данъчна декларация по електронен път до 31 март, да платят целия размер на данъка за довнасяне също до тази дата, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения.

Най-лесно и бързо плащането може да стане чрез виртуалния ПОС на НАП (е-услугата за плащане с карти) в Портала за електронни услуги, достъпен с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. Без такса данъците могат да се платят и чрез физически ПОС терминал, какъвто има на 10 места в салона за клиенти в офис Хасково.

Почти 2 700 са приетите до момента формуляри за лични данъци от жители на областта. Все още преобладават подадените на място – 52% от общия брой, което обаче предстои да се промени с „предварително попълнените данъчни декларации“. Те ще станат достъпни след броени дни в Портала за електронни услуги на НАП, където всеки притежател на ПИК или КЕП ще може да провери, допълни или редактира въведените данни и да ги подаде онлайн в удобно за него време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button