Регион

Отнеха достъпа на частната фирма до лабораторията на Капитан Андреево – ВИДЕО

Вече е отнет достъпът на частната фирма до сградите на лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи при посещението си на пункта министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Haskovo.info припомня, че сутринта областният управител Минко Ангелов предприе принудително изземване на помещенията по искане на БАБХ. Те ще бъдат предоставени за ползване на Агенцията по храните.

Министърът припомни, че на 2 август беше обявено, че държавата ще си вземе лабораторията и ще извършва фитосанитарния контрол. След това беше създадена втора лаборатория, на пункта пристигна жандармерия, сградите бяха обявени за обект от националната сигурност, а сега дойде и заповедта за тяхното изземване. Демерджиев допълни, че от служителите на фирмата не е имало физическа съпротива.

Такава лаборатория щяла да се направи и на ГКПП „Лесова“, а на „Капитан Андреево“ да се усили капацитета й.

Министърът коментира и безпрецедентния мигрантски натиск. За първите два месеца на годината незаконните опити да се влезе в България са се увеличили с 40% в сравнение с 2022 г., която беше рекордна по този показател.

Предстои назначаването на допълнително гранични полицаи, като 63 вече са обучени и работят. От министерството очакват камери, термосензори, дронове, автомобили и кораб за подсилване на охраната по границите. Държавата предпочита доставките от Европа да са в натура, но ако трябва да се проведат обществени поръчки те ще са по-ускорена процедура.

Министър Демерджиев допълни, че в момента всички, които се занимават с престъпна дейност са се пренасочили към трафика на хора заради големите доходи и по-малките наказания ако бъдат заловени.

Изземват помещения от частна фирма на Капитан Андреево и ги дават на БАБХ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button