Любопитно

Тракийци отбелязаха 90 г. от рождението на Димо Хаджиев – учител и научен работник

С представянето на научен труд на Димо Хаджиев (1933-2015) Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково почетоха 90-годишнината от рождението му.

Израснал в семейство на бежанци от Беломорска Тракия, той учи в Търговско-стопанската гимназия, работи в различни предприятия в Хасково, завършва Висшия икономически университет във Варна. Дълги години преподава, включително като старши учител в днешната Финансово-стопанска гимназия. В продължение на три години е преподавател по икономически дисциплини в Института за културно-просветни кадри в Хасково.

ТракийциЗа заслуги към образователната система е награден от просветното министерство с орден „Кирил и Методий“ – втора и трета степен. Като активен деятел на Тракийското дружество е отличен с юбилеен сребърен медал „Капитан Петко войвода“, припомни председателят Кирил Сарджев.

ТракийциПрез 1979 г. Хаджиев се посвещава на научна работа, записва аспирантура в днешния Университет за национално и световно стопанство. Публикува статии на икономическа тематика, включително в регионалния печат. Със съдействието на хасковска фирма отпечатва своя изследователски труд „Кратка история на икономическите теории“.

В присъствието на сина Петко Хаджиев и други роднини и близки на Димо Хаджиев дошлите на срещата споделиха спомени за учителя – научен работник, общественик, тракийски деец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димо Хаджиев - внук
Димо Хаджиев - внук
02.03.2023 20:48 20:48

Димо Хаджиев почина през 2015 г. Синът му се казва Петко Хаджиев. Коригирайте неточностите.

Анонимен
Анонимен
03.03.2023 15:04 15:04

Внукът му Димо преподава в Университет по хранителни технологии в Пловдив

Back to top button