Избори 2011

Творци провъзгласиха Стефан Димитров за „Рицар на словото“

Да за ДимитровградВодачът на листата на Коалиция „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“ и кмет на общината през миналия мандат Стефан Димитров бе провъзгласен за „Рицар на словото“ от представителите на културата в града. 

Почетното звание му бе присъдено заради неговия принос в подпомагане на книгоиздаването. Стефан Димитров получи грамота и икона на св. Стефан от председателя на дружеството на писателите „Пеньо Пенев“ Петко Каневски. 

Това стана по време на срещата на кандидатът за кмет Катя Панева и коалиция „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“ с местни творци в Клуба на дейците на културата.

От „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“ припомнят, че по време на мандата на Стефан Димитров бе прокарана наредба за подпомагане издаването на книги на местни творци.

„Това, което Стефан направи като кмет може да се определи като едно респектиращо възраждане на града. Нека приоритет в работата на Катя Панева да бъде духовната сфера – образованието и културата“, каза по време на срещата Каневски. Дейците на културата подариха на Панева икона на св. Николай с молитва. 

Да за ДимитровградПред местните творци Стефан Димитров обясни, че е много трудно един кмет да обясни защо няма да поправи един бордюр, за да се осигурят средства за духовата музика. „Ние всички трябва да работим за културата, да създадем един продукт – марка на димитровградските творци, с които да се гордеем пред България и Света. За това обаче трябва да се осигурят средства. Начините за това са работата по тансграничните проекти, подкрепа на бизнеса и развиването на общинския пазар.“, допълни екс градоначалникът и водач на листата на „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“. 

Катя Панева допълни, че се чувства част от местната културна общност, защото в свободното си време се занимава с изобразително изкуство. Тя изрази съжаление, че културата в Димитровград е позабравена, но това трябва да се промени, защото изкуството дава духовната храна на човека.
Председателят на КДК Инко Бургелов подчерта, че Катя Панева, Стефан Димитров и кандидатите за общински съветници са първите, които организират среща с дейците на културата. И им благодари за това.

Сред основните приоритети на „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“ за развитието на културата в общината са изготвянето на дългосрочна програма за развитие на културата,  пленер на скулптури в „Светилището на нимфите“ край село Каснаково, нови качествени културни събития в Димитровград и развитието на досега съществуващите, организирането на интерактивни изложби, възстановяването на летния театър, стана ясно още на срещата с културните дейци.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button