Хасково

Болниците на Хасково и Свиленград ще си сътрудничат

МБАЛ - ХасковоДоговор за взаимно сътрудничество подписаха днес в Свиленград управителят на местната МБАЛ д-р Димитър Ермов и изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков. Договорът предвижда двете здравни заведения да обменят специалисти.

Целта е високо квалифицирани лекари да бъдат близо до пациентите си и да се подобрят максимално полаганите за тях здравни грижи. Основно се акцентира върху превенцията на заболяванията, което е приоритет за ръководствата на МБАЛ Хасково и Свиленград, коментират от болниците.

Ще се извършва и т.нар. „навигация на пациенти“, т.е. болните ще бъдат насочвани към лекари в областта или страната, които са специалисти по конкретно заболяване – ще се търси най-краткия път за пациента до неговия специалист.

Предмет на договора още е насочването на болни от Хасково към сцециализираното звено за долекуване в МБАЛ Свиленград, тъй като областната МБАЛ не разполага с такова, съобщиха от Областна администрация Хасково. На подписването присъства губернаторът Ирена Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kaунь
kaунь
09.10.2011 8:25 8:25

Ко за обменят? А стига бе !

Георги Христов
Георги Христов
09.10.2011 18:08 18:08

Поздравление ! Това е една много положителна стъпка от страна на д-р Славчо Близнаков,въпреки скептичните оценки и настроения на някои граждани. Много ясно е заявено в Договора за сътрудничество – какви са целите и намеренията на двете болници– всичко за здравето на пациентите и по-качествени услуги !

Кичка
Кичка
10.10.2011 10:22 10:22

Всичко е политика! И пари! Свиленград са готови на какво ли не, само и само да с стия дето са на власт! пополизъм отново! Да му мислят болните и неосведомените!

Back to top button