Избори 2011

Панайотов: Инвалидите ще си получават всички гласувани в бюджета пари

Среща на ГЕРБ с инвалидите„По предложение на групата на ГЕРБ Общинският съвет увеличи субсидията за клуба на инвалидите от 7 000 на 15 000 лева. Това залегна в бюджета за тази година“, това каза на среща с хасковските инвалиди в клуба им кандидатът за кмет Иван Панайотов.

Той се поинтересува дали парите са дадени на хората. „Получили сме само 2500 лева“, отвърна председателката на местния съюз на инвалидите Милка Костова.

„С двойното увеличение на сумите още през февруари 2011-а ГЕРБ Хасково показа каква политика провежда. Ако я одобрявате, знаете какво трябва да направите на 23 октомври”, отвърна Панайотов. И допълни, че ако бъде избран за кмет, ще следва точно тази политика и тези пари няма да останат само на хартия, а ще бъдат превеждани на хората.

Сена Радева, която бе общински съветник в миналия ОбС и е кандидат за новия, допълни, че в бюджета за тази календарна година са увеличени парите и за съюза на слепите, както и на диабетоболните с по 2000 лева. Сумите са били взети от първоначално предложените за издръжка на РСО „Марица“. Но те също не са отпуснати на клубовете. „Затова искаме кмет да е Иван Панайотов, защото той за разлика от сегашния ще ги даде на хората“, каза още тя.

Хората с увреждания изплакаха болките си. Според тях общинската власт се интересува от проблемите на „богаташите с джиповете“, а не на бедните, социално слабите, болните.

Те засипаха Панайотов с предложения, които той педантично записа в бележника си. „Моля ви да приемате инвалидите като станете кмет и да чувате болките и проблемите им“, призова друг от членовете на съюза. Той поиска да се изгради външен асансьор на сградата на общината. „Приемам това не като обещание, то е задължение, което сме поели като страна – член на Европейския съюз“, отвърна Панайотов.

„Когато изложих част от проблемите пред сегашната власт и им дадох пример с един Ивайловград, където общината се грижи за инвалидите, знаете ли какво ми отговориха? Отговориха ми: Тогава идете в Ивайловград!“, възмути се шефката на съюза Милка Костова.

„Обещавам ви европейско отношение на администрацията към хората с увреждания. Приемам това като основен ангажимент и лично ви го гарантирам. Нашите срещи няма да са само предизборни, те ще продължат и след това“, отвърна Панайотов.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ каза, че пари от фондовете на Европейския съюз, особено за хората с увреждания, има много, просто някой трябва да ги поиска. „Ние не само ще ги поискаме, но и ще вземем. Съвсем скоро ще се убедите сами в това“, категоричен бе Панайотов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button