Избори 2023 – Предизборни публикации

Делян Добрев, ГЕРБ-СДС: Знаем как да решим проблема с инфлацията и цените

„С всеки изминал ден държавата заприличва на 1997 г. Имаме галопираща инфлация, непрекъснато се теглят милиардни заеми, парите се обезценяват, цените на стоките в магазините стават непосилни. Стигнахме до там във веригите хранителни магазини в България стоките да са двойно и тройно по-високи отколкото в магазините в Европа“, коментира водачът на хасковската листа на ГЕРБ-СДС Делян Добрев след традиционното откриване на предизборната кампания с водосвет в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“.

„Пълно безобразие е надценките в търговските вериги на много стоки да достигат 100%. Това никога не го е имало в България и си го позволяват защото държава – няма, управление – няма“, посочи областният координатор на ГЕРБ.

„Ние имаме самочувствието, че във всички над 10 г., в които сме управлявали инфлацията беше между 0 и 2%, заеми почти не се теглиха, а увеличението на доходите се усещаше от хората“, заяви Добрев.

ГЕРБ-СДС„1 000 лв. днес въобще не са това което бяха 1 000 лв. преди 2 или 3 г.“, направи сравнение водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

„Нашата кампания ще е фокусирана около решаването на най-големия проблем на хората, този с инфлацията и с цените. Засега сме единствената партия, която казва, че това е най-големият проблем, която казва, че знае как да го реши и която е доказала в миналото, че се е справяла с този проблем. Надявам се хората да установят сами това и да ни подкрепят на изборите на 2 април“, очаква Делян Добрев.

Листата на ГЕРБ-СДС се запазва в сравнение с последните избори за народни представители.

 1. Делян Александров Добрев – ГЕРБ Хасково икономист

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 и 48 НС. Председател на Комисията по енергетика, член на Комисията по бюджет и финанси в 48 НС. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

 1. Д-р Георги Тенев Станков – ГЕРБ Любимец – ветеринарен лекар

Д-р Георги Станков е от Любимец. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44, 45, 46, 47 и 48 НС. Член на Комисията по земеделието, храните и горите и на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

 1. Деян Красимиров Иванов- ГЕРБ Димитровград – електроинженер

Деян Иванов е от Димитровград. Магистър електроинженер от ВТУ  „Тодор Каблешков“. Главен експерт в Парламентарната комисия по енергетика. Член на УС на ФЕЕВИ- Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, 2017- 2018  е председател на СД на БНЕБ- ЕАД.

 1. Иван Величков Минев – гражданска квота – юрист

Иван Минев е от Хасково. Завършил е право в Югозападния университет, владее английски и френски език. Член на Адвокатска колегия Хасково от 2012 година, втори мандат член на Дисциплинарния съд към Адвокатска колегия Хасково. Общински съветник в Общински съвет Хасково, председател на Постоянната комисия по обществен ред и законност. Семеен с две деца.

 1. Д-р Стефка Здравкова Стефанова – ГЕРБ Харманли – ветеринарен лекар

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора със собствена ветеринарна практика. Областен управител на област Хасково от ноември 2019 година до май 2021г. Преди това заема поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

 1. Божидар Петков Петков – МГЕРБ Димитровград – икономист

Божидар Петков е от Димитровград. Магистър по „Икономика и управление“ в Икономически университет – Варна. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград. Член на НИС на МГЕРБ. Член на НСОРБ – комисия по Европейски програми и проекти и комисия Икономика, регионално развитие и благоустройство.

 1. Евгения Даниелова Ангелова – ГЕРБ Хасково – финансист

Евгения Ангелова е от Хасково. Магистър по финанси от University of Miami, САЩ, магистър по бизнес администрация (МВА) от American InterContinental University, Великобритания, бакалавър по международен мениджмънт от Pace University, САЩ. Областен координатор на Жени ГЕРБ Хасково. Депутат в 43 и 44 НС, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и Комисията по външна политика. Зам.-председател на Общински съвет Хасково (2011-2014). Семейна с едно дете.

 1. Митко Костадинов Полихронов – ГЕРБ Хасково – предприемач

Митко Полихронов е от Хасково. Предприемач в сферата на транспорта. Народен представител в 44 НС. Член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

 1. Митко Петров Петров – МГЕРБ Хасково – икономист

Митко Петров е от Хасково, магистър „Маркетинг“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. Има деветгодишен стаж в сферата на маркетинга в една от най-големите пивоварни компании. Два пъти избиран за общински съветник от ГЕРБ Хасково. От 2019 г. до май 2021г. заместник областен управител на област Хасково.

 1. Васил Димитров Митев – МГЕРБ Хасково – ИТ специалист

Васил Митев е от Хасково. Бакалавър от ПУ- ФМИ Пловдив „Бизнес информационни технологии“ и магистър „Информационни технологии със системи с изкуствен интелект“. Предприемач в областта на уеб апликациите и дигиталния маркетинг, семеен с едно дете. Лидер на МГЕРБ Хасково.

 1. Атанас Емилов Асенов – ГЕРБ Хасково – предприемач

Атанас Асенов е от Хасково. Предприемач. Два последователни мандата е общински съветник от ГЕРБ Хасково. Семеен, с две деца.

 1. Мариян Ненков Дервенков – юрист

Мариян Дервенков е от Свиленград. Завършил е юридическия факултет на УНСС- София. В момента е студент по магистърска програма на УНСС по специалността „Счетоводство и контрол“. Завършил е курс по юридически английски в Българска ИДЛО Алумни Асоциация. Работил е като юрисконсулт в частния и обществения сектор.

 1. Райно Димов Стоянов – СДС – юрист

Райно Стоянов е от Хасково. Представител на СДС. Юрист, сътрудник в адвокатска кантора „Стоянов“. Зам.-председател на Европейските демократични студенти на ЕНП, член на Контролния съвет на СДС. Райно Стоянов е семеен с две деца.

 1. Живко Жечев Янков – местна власт

Живко Янков е трети мандат кмет на с. Черногорово, община Димитровград. Завършил „Публична администрация“ в УНСС София, семеен с едно дете.

 1. Николай Стефанов Николов – МГЕРБ Харманли – компютърен инженер

Николай Николов е от Харманли, член на МГЕРБ Харманли, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Харманли. Компютърен инженер, степен бакалавър от УХТ Пловдив. Семеен, с две деца.

 1. Хавел Алдинов Карагьозов – студент по медицина

Хавел Карагьозов е от Димитровград. Той е на 26 години. Завършва медицина в Тракийски университет Стара Загора, стажант.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button