Спорт

Божидар с личен рекорд, но остана на 3 см от бронза на Европейското в Истанбул

Eдинственият български финалист на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Истанбул Божидар Саръбоюков остана само на 3 сантиметра от бронзовия медал в скока на дължина.

18-годишният талант от Харманли подобри личния си рекорд в дисциплината, след като в последния си шести опит се приземи на 7.97 метра, но това му донесе четвърто място в крайното подреждане. Бронзовото отличие с точно 8.00 м извоюва румънецът Габриел Битан, съобщава Sportal.bg.

Възпитаникът на Димитър Карамфилов започна състезанието със 7.76 метра, след това 7.68 м, последваха три фала и в последния си опит 7.97 м. Личният рекорд на българина преди днешния финал беше 7.96 м от този сезон. Това беше дебют на голям форум при мъжете за световния сребърен медалист в скока на височина при юношите под 20 години от Кали 2022.

Олимпийският шампион от Токио 2020 Милтядис Тентоглу, който се готви при българския специалист Георги Помашки, спечели своята трета поредна европейска титла в зала с 8.30 м. Шведът Тобиас Монтлер заслужи среброто с 8.19 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ ИВАН
БАЙ ИВАН
05.03.2023 20:58 20:58

БРАВО !!!

Back to top button