Любопитно

Д-р Драгомир Мирчев е сред авторите в нов алманах

В навечерието на Международния ден на хумора и шегата добра вест получи хасковският творец д-р Драгомир Мирчев.

Негови афоризми са класирани за публикуване в Алманах „Нова българска литература“ – Хумор и сатира 2023. Журито е одобрило произведения на 27 автори от страната. Ако нямате причина да се усмихвате, а от огледалото ви гледа едно неразпознаваемо и посърнало лице, прочетете най-забавните истории на страниците на Алманах „Хумор и сатира“, казват в аванс издателите. В традиционния сборник читателят ще види и кратките творения на д-р Мирчев като тези: Блага сума-блага дума/Вълците в овчи кожи днес са велможи/По стълбата с рушвети и поклони, умело той мечтата си догони/ Нашенският феномен – няма по-велик от мен.

Добре започна годината, 2022-ра беше също една от най-щедрите ми години, споделя д-р Мирчев. Верен на любимите си изкуства (музика, живопис, художествена фотография, литература), той бе щастлив да види новата си изцяло авторска книга „Неопитомени мисли“. Негови афоризми и карикатури са отпечатани в сборника „Законите на Мърфи в ефир“, както и в „Алманах за хумор и сатира 2022 г.“. Лирични творби излязоха в Антологията „Hyperpoem“ на Движението на световните поети, в „Алманах 165“ за поезия, проза и изкуство. Лирика и акварелна картина намериха място на страниците на сборника за поезия, проза и изобразително изкуство „Това е есента – вълшебница добра“. Две литературни награди и една от Международния музикален конкурс във Варна влязоха в богата му колекция от отличия.

КнигиКакто Haskovo.info писа, на творческа вечер в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, д-р Мирчев бе представен пред културната общественост с постижения в различните видове изкуства и жанрове.

Сега той подготвя за печат книги с работни заглавия „Нефризирани рими“ и „Новодумки“ – афоризми и лирика. Поканен е за участие в Международния фестивал по изкуствата във Флоренция през юли, готви се и за други конкурси и прояви у нас и в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button