Хасково

6 хранителни обекта затворени, кърджалиец отнася глоба до 10000 лева

Агенция по хранитеМагазин за хранителни стоки в Хасково е затворен временно от инспекторите на тукашната Агенция по храните заради лоша хигиена, липса на документация и неспазване тепературите за съхраняване на храните, съобщиха от Агенцията.

През миналата седмица в Хасково за затворени още кафе – аперитив и кафе – клуб към интернет зала. Основната причина отново е лошата хигиена, липса на документация в кафе- аперитива и на лични здравни книжки на персонала в кафе- клуба. Наложен е и акт на стойност от 2 000 до 3 000 лв. 

Затворено е и бистро в с. Върбица заради лоша хигиена, недостатъчно пространство за работа и неправилно съхрание на продуктите. Там наложеният акт е със санкция от 1000 до 2000 лв. Два хранителни магазина са затворени и в община Любимец, като причината е отново лоша хигиена. Обектите ще могат да бъдат отворени отново след отстраняване на нередностите.

Общо 8 са наложените актове на хранителни обекти през миналата седмица. За втори път е санкциониран кърджалиец, за когото бе подаден сигнал на горещия телефон на Агенцията по храните, че продава без разрешение хляб от микробус по селата.

Преди 2 седмици му беше наложен акт на стойност от 2000 до 4500 лв. При второто нарушение глобата му вече е от 5000 до 10 000 лв. Този път проверката на нарушителя е направена в с. Боян Ботево.

Акт е наложен и в хасковски магазин, предлагащ храни с изтекъл срок на годност. Санкционирни са и два магазина в областния град заради продажба на храни без етикети. Заради предлагане на храни без маркировка и етикети с актове са и две бистра в Хасково. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button