Регион

Инспекцията по труда разследва смърт в село Ябълково

Инцидент, завършил със смъртта на 60-годишен мъж от село Ябълково, разследват от Инспекцията по труда. За случая стана ясно след сигнал на близки на жертвата.

Той е починал на 21 февруари около 14:30 часа в димитровградското село. Мъжът е работил в завода за безалкохолни напитки край Хасково. По думите на кмета на Ябълково Костадин Атанасов следобед той не е бил на работа, а е бил на гости при познати в база на друга фирма в селото.

„Тогава е дошъл камион за разтоварване. Той е отишъл да помогне, пъхнал се е под повреден палет, който при дърпането е паднал върху него. Мотокаристът е вдигнал товара, но въпреки това след час – два човекът е починал“, разказа пред Haskovo.info кметът, когото жители на селото посочват като обвързан с фирмите. Според Атанасов става въпрос за нещастен случай, а не за трудова злополука.

От Инспекцията по труда отказаха коментар за подробностите, свързани с разследването докато не приключи. От полицията заявиха, че не са съобщили за случая, тъй като няма данни за извършено престъпление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Божидар
Божидар
06.03.2023 20:21 20:21

Г-н Атанасов май е взел няколко хилки подкуп за да лъже така грозно… Напротив, точно за трудова злопулука става въпрос и човека не е ходил в никакви съседни фирми.

Анонимен
Анонимен
07.03.2023 16:05 16:05
Отговор до  Божидар

Трудова злополука има тогава и само тогава, когато има трудов договор, който е регистриран в НОИ, тоест, реален, действащ такъв, ако няма такъв, няма правно основание за трудова злополука. Всеки може да отиде някъде и да пострада, за съжаление, човекът е починал, но ако не е имал договор с фирмата, където е разтоварвал, няма никакво правно основание за каквото и да е престъпление.

Божидар
Божидар
06.03.2023 20:28 20:28

Как може да дезинформирате така с тези публикации. Вземете интервю на близките и опишете тяхната гледна точка. Продажници.

Анонимен
Анонимен
07.03.2023 16:06 16:06
Отговор до  Божидар

По какъв начин квалификациите Ви помогнаха, за намиране истината….! Това говори само за интелектуално безсилие и емоционална нестабилност!

Back to top button