Хасково

Без номинация „Лекар на годината“, на докторите не им е до празник

д-р Динчо ГеневТази година нито един хасковски лекар не е номиниран за приза „Лекар на годината“, съобщи за Haskovo.info председателят на Регионалната колегия на Български лекарски съюз д-р Динчо Генев.

„Няма какво да номинираме. На нас вече не ни е до празник. Вижте какво е отношението на хората към лекарите в България.“, коментира медикът. Според него политиците са тези, които са дали най-черната роля на лекарите, делят болниците и оставят част от тях да бъдат като сираци

Вместо гражданите да протестират за своите права го правим ние, а след това всичко се обръща срещу нас“, допълни още д-р Динчо Генев. 

Така тази година Хасково няма да се включи в инициативата „Лекар на годината“. Призът ще бъде връчен в София на 19 октомври, когато се чества Деня на българския лекар.

В Регионалната колегия на БЛС членуват над 700 доктори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Семеен лекар -пенсионер
Семеен лекар -пенсионер
12.10.2011 19:30 19:30

Както е казано- „Рибата се вмирисва от главата“Завистта и злобата са вид заболяване, безпокойство и неудовлетворение на душата, съзнанието и разума-произтичащо от това, че не искаме да приемем желано от нас благо,качества, способности и по-добри възможности притежавани от друг човек\лекар/по-кадърен и по-достоен от нас – НО зависим от НАС…Тук не са виновни политиците – а връзкарските назначения на управителите на Общинските болници.Пример: В близките 6-7 години на 7 млади лекари завършили Медицински университети им бе отказана работа в Общинска болница Харманли и същите вече са напуснали града и са се устроили на работа в други градове-дори няколко от тях вече са придобили и специалност.За всичко казано до тук-вина за горното имат управителите на болницата : д-р Димитрова, д-р В.Христов и д-р Д. Генев-/тримата юнаци/затова в болницата по-голямата част от медицинският персонал са в пред пенсионна възраст……..

Back to top button