Избори 2011

Златко Марчев: Общината е длъжна да обслужва хората, независимо дали й дължат данъци

Златко МарчевПрактиката в Хасково да се отказват услуги от общината заради дължими данъци и такси, е порочна и трябва да бъде прекратена. Това е мнението на кандидата за кмет на Хасково от партия „Българе“ Златко Марчев.

След като законът позволява данъкът да се плати до края на календарната година, не е редно хората да са принуждавани да плащат по-рано, за да получат от общината какъвто и да било документ. „Нали общинските правила не са над Законите в България?!“, коментира Марчев.

Това извиване на ръцете на хората трябва да бъде спряно. Още повече, че то в никакъв случай не води до по-висока събираемост на местните приходи, каквато бе първоначалната идея. Не е допустимо един пенсионер да отиде в общината, за да внесе искане от името на съседите си , например да им поставят кошчета за боклук пред блока, и чиновникът да го върне, защото дядото дължал данък сгради на общината, казва кандидатът за кмет.

Примерите в този смисъл са стотици, включително предложение за почетен гражданин бе върнато от деловодството на общината, защото вносителят от инициативния комитет не е платил такса смет през май, посочва Златко Марчев.

Аз съм на мнение, че освен интереси, има и правила, които трябва да се спазват, каза кандидатът за кмет на Хасково от „Българе“ и посочи, че точно по отношение работата на администрацията в Хасково трябва да се направи още много.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button