Хасково

Съдът решава за още една от жалбите срещу такса смет в Хасково

Хасковският административен съд обяви за решаване още едно от делата, образувани по оспорване на такса битови отпадъци в община Хасково.

Става въпрос за решението на общинския съвет за начина на преизчисляване на такса смет и възможността за ползване на отстъпка за 2020 г. В жалбата от граждани и организации се излагат твърдения за незаконосъобразност и нищожност на решението. Съдът ще се произнесе в законоустановения срок.

Haskovo.info припомня, че по-рано ХАС обяви за решаване делото срещу решението на Хасковския общински съвет за преизчисляването на такса смет за 2021 г.

Отделно съдът отложи делото срещу такса смет в Димитровград за 2023 г. Отлагането е поради направени от жалбоподателя искания за събиране на допълнителни доказателства, включително за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 7 юни.

Хасковският административен съд отложи едно от делата срещу такса смет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button