Регион

Европейски фонд подпомага фермери в 3 общини

ПариСвиленград, Ивайловград и Тополовград попадат в списъка на общините, в които местни стопани могат да кандидатстват за пари от EuroNatur – Фонд за Европейско природно наследство. Целта е да се подкрепят различни стопански дейности в райони с високо ниво на биологично разнообразие, каквито са защитените зони от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.

Подкрепата се изразява в предоставяне на оборудване, техника, инвентар, определен брой животни за допълване на стадо, породисти животни за подобряване на генетичната линия на стадото, реконструкция на сгради или отделни помещения. Получилите средства се ангажират да използват методи, щадящи природата, да опазват биологичното разнообразие и да съхраняват типичния ландшафт.

В рамките на пилотен проект по същата тема миналата година фермери в община Свиленград получиха модерна косачка за поддържане на пасища, която позволява по-лесното и бързо отстраняване на големи храсти. В резултат на използването на съвременната техника те увеличиха площта на стопанисваните пасища от 200 на 260 хектара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button