Хасково

Официално: ПМГ е собственост на община Хасково

ПМГ

Ирена Узунова подари мистрия на директорката

Сградата на Природо- математическата гимназия в Хасково официално вече е собственост на общината. Това стана факт след като днес областният управител Ирена Узунова и изпълняващата длъжността кмет Нели Станева подписаха договора, с който държавата прехвърля собствеността на училището.

Досега сградата на гимназията с площ 1 508 кв.м. и едноетажната спортна сграда в съседство с площ 606 кв.м. се водеха на Професионалната гимназия по селско стопанство. Затова и общината не можеше да ремонтира цялостно сградите.

След парафирането на договора областният управител Ирена Узунова подари на директорката на ПМГ Тодорка Милева мистрия като символ на предстоящите ремонти на сградата.

През последните години въпреки че не сме били собственик на сградата сме вложили около 150 000 лева за текущи ремонти, обясни Нели Станева. Сега предстои общината да кандидатства по оперативни програми за цялостно обновяване на училището.

 ПМГ  ПМГ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button