Хасково

Службите ще тренират за наводнения по река Марица

В края на април ще се проведе първата от поредица тренировки на областния щаб по изпълнение на областния план за защита при бедствия, съобщават от областната администрация.

Тренировката ще е на тема „Действие на щаба и съставните части на ЕСС при наводнение на населени места и неурбанизирани територии от област Хасково, разположени по поречието на река Марица“.

Днес областният управител Минко Ангелов свика заседание на Съветa за намаляване на риска от бедствия в региона. На срещата присъстваха представители на общините в областта и компетентните институции.

СрещаВ изпълнение на Закона за защита при бедствия всички общини в областта имаха разработени програми за намаляване на риска от бедствия. Програмите бяха разгледани, обсъдени и съгласувани от областния съвет. Предстои тяхното окончателно приемане от общинските съвети.

На заседанието бяха обсъдени и възможните приоритетни за областта дейности за защита при бедствия, които да бъдат включени в докладите на общините и областна администрация. Целта е тези дейности да бъдат включени в доклада на министъра на вътрешните работи и да придобият национален статут с перспектива да се осигури финансиране през следващия петгодишен период.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някои
Някои
10.03.2023 16:34 16:34

Дяката,тази пенсия какъв го търси на държавна служба?…при толкова млади безработни там ли му е мястото?

Back to top button