Хасково

РИОСВ – Хасково глобява две общини заради незаконни сметища

РИОСВ – Хасково санкционира две общини заради неизпълнение на предписание за почистване на замърсени терени.

Два акта са съставени на община Симеоновград, а един на община Хасково. През февруари в областите Хасково и Кърджали са почистени 14 нерегламентирани сметища.

През месеца са извършени 108 проверки. Дадени са 44 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на екологични изисквания. За констатирани административни нарушения на екологичното законодателство са съставени 7 акта.

За извършване на дейност без изградени пречиствателни съоръжения на дружеството, експлоатиращо канализационните системи на градовете Харманли, Любимец и Симеоновград са съставени 3 акта по Закона за водите.

Съставен е акт на фирма от Харманли за неизпълнение на предписание за подаване на заявление в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и провеждане на процедура по издаване на разрешително за заустване от обекта й винарска изба на разклона за харманлийското село Коларово.

През месеца не са издавани наказателни постановления. Наложена е една еднократна санкция по Закона за опазване на околната среда в размер на 1 931 лв. на дружеството, експлоатиращо ГПСОВ – Димитровград. Причината е изпускане на отпадни води, чиято средноаритметичната стойност от пробите за 2022 г. от 2,37 мг/дм3 за показател общ фосфор превишава ИЕО от 2 мг/дм3 в разрешителното за заустване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dima
Dima
11.03.2023 8:39 8:39

Кв.Рипоблика е пълно с боклуци. Идват избори почистете махлата заедно с нашите големи хора

Back to top button