Любопитно

Хасковското читалище „Заря“ издаде литературен сборник

Излезе от печат поетичният сборник „Тракийски звездопад“ на литературната студия към Образцово народно читалище „Заря 1858“ в Хасково. Изданието е посветено на 165-годишнината от създаването на културното средище.

Ще съпреживеем и изящно поднесена лирика, и преклонение пред родната природа, и възхитата от родната ни история, и огнени любовни строфи, както ще усетим и тънък хумор редом с остра сатира, се казва в уводните слова в книгата.

КнигаРедактор и съставител на сборника е поетесата Росица Станева. Заглавието идва от стихотворението на Иванка Миклович „Тракийски звездопад“. Участват още Венета Георгиева, Станислава Дайлянова, Иван Парасков, Владимир Заманчев.

Новата книга, четвърта поред в издателската дейност на читалището, ще бъде представена в началото на април. Литературната премиера е част от богатата програма на „Заря 1858“ за 165-годишнината. Както Haskovo.info писа, кулминацията на честванията е на 26 май с тържествено събрание-концерт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читатетелка
Читатетелка
23.03.2023 6:52 6:52

Заглавието ,, Тракийски звездопад „“ e присвоено от поетесата Миклович дълго време след
създаването му .То фигурира вече още миналата година като заглавие на предисловието на сборника ,написано в началото му от Сашо Милушев .Госпожа плагиатката в момента вдига
шум и критикува Росица Станева като й стоварва на гърба негативи ,които не съществуват .За
Иванка Миклович оаткрадването на заглавието е било нещо като вид ласкателство към Алещксандър Милушев ,което той едва ли е забелязал ,зает с по-важони дела …

Back to top button